ponedjeljak, 15. kolovoza 2011.

Kocka je bačena!

            Pod sintagmom „Kocka je bačena!“ Pokušat ću pisati za za ovaj Blog. Naime, tekstom proglasa za korjenite i strukturalne promjene, pod nazivom „Savez za građansku i etičku Hrvatsku“, bacili smo kocku izazova za drukčiju Hrvatsku, želimo animirati hrvatske birače, da još jednom ne nasjednu, ne pogriješe, kako se ne bi nastavilo govoriti: „Hrvatska ima takvu vlast kakvu zaslužuje!“ dosta je bilo politikanata i idiotizacije, jer, rezultati takvog vođenja Hrvatske su katastrofalni. 

            Ovakvo vođenje politike i tragikomično vladanje Hrvatskom, obzirom na strukturu toga vođenja došli smo do povijesne raskrsnice:Ili-Ili. Ili ćemo nastaviti istim putem s prevarama i kozmetikom ili ćemo pristupiti strukturalnim i korjenitim promjenama u društvu.

            Svi oni koji će svoj glas davati, kao i do sada, tzv. „velikim strankama“, jer male stranke ili pojedinačne liste nemaju nikakve šanse, oni su zapravo opredijeljeni za status quo, za Hrvatsku bez šansi i budućnosti.

            Treba nam  novi početak nove paradigme ustroja i upravljanja državom. Sadašnji politikanti su potrošeni. Politiku treba rehabilitirati s novim nepotrošenim  ljudima-poštenim i sposobnim.
           
            Ako Savez dobije Vaše povjerenje uspostavit ćemo drukčiju, GRAĐANSKU I ETIČKU HRVATSKU! Birači, sada sve ovisi o vama!Tko nije za drukčiju Hrvatsku, od ove današnje, on je zapravo protiv Hrvatske.

            Oni koji trče za foteljama i privilegijama   su  je protiv Hrvatske, bez obzira kako se stranka ili strančica zvala. Nema više političkih privilegija i masovne administracije, jer to Hrvatska više ne može podnijeti. Politički privilegiji i ogromna administracija vode Hrvatsku u propast.

            Tko je za status Quo on je protiv Hrvatske.Ovo je program za čovjeka,  građanina za temelje društva a ne radi politikanata, umreženih lopova  i povlaštenih pojedinaca i ustanova. Nećemo trpjeti više podjelu u  hrvatskom narodu bilo na kojoj osnovi, zalažemo se za jednakost svih pred zakonom i Ustavom.

            Davati svoj glas onima koji su do sada bili u zakonodavnim ili upravnim strukturama vlasti, znači da živimo u narodu „slijepaca“, lažnih veličina i vještih manipulatora.
        

     
Zdravi, veseli i pošteni bili
                                                                      Savez za građansku i etičku Hrvatsku       
                                                                                     ivan.grubisic@hau.hr


            Ako je vjerovati koaliciji Savez za promjene na čelu s Zoranom Milanovićem  kako se pobjednik slijedećih izbora već zna, onda je suvišno i nepotrebno ići na izbore, te trošiti vrijeme i po koju kunu.

            Naravno da će to prije biti zagrijavanje pred bjesomučnu utrku za svaki glas, nego pobjeda koja će doći sama od sebe kad pogledamo kako nositelja svih lista tako i mnogih prepoznatljivih „faca“. Naime, od HDZ-a moglo bi se nešto i očekivati da bi napravili ako ih sreća posluži, ali od ekipe oko Milanovića, mislim, da se ništa dobra ne može očekivati. Oni niti imaju viziju niti ideje. Pa i sam Savez za promjene uzeli su od saveza za građansku i etičku Hrvatsku  koji je već u veljači izašao s imenom i platformom za korjenite promjene. Mišljena je ljudi u Savezu da bi nam se moglo dogoditi kao i 2000. na izborima da umjesto promjena doživimo samo zamjene fotelja, a da privilegiji i ostanu po starom dobrom partijskom običaju.

            Organizirali su se u Savez četiri stranke, dok s druge strane imamo Savez za građansku i etičku hrvatsku, što je zapravo savez za korjenite i strukturalne promjene, a Milanović i „ekipa“ o tome i ne sanjaju, od straha od reakcija.